Functie: Speltherapeut en cognitief gedragstherapeutisch werker i.o.
E-mailadres: ebosch@ppebb.nl

Eefke Bosch

Eefke Bosch is speltherapeut, cognitief gedragstherapeutisch werker i.o. en sociaal pedagogisch hulpverlener. In de hulpverlening en het speciaal onderwijs heeft Eefke jarenlange ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en jongeren met o.a. gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen. Eefke staat in het register vak therapie en heeft een eigen praktijk www.impactkindertherapie.nl

“Ik vind het steeds weer een voorrecht dat ik een stukje met kinderen (en ouders) mee mag wandelen op hun soms hobbelige pad. Mijn inlevingsvermogen in de (spel)wereld van het kind, mijn gevoel voor humor en vermogen om ‘out-of-the-box’ te denken, helpen me om me te verbinden met het kind en voor hem of haar een veilige plek te creëren.

Als cognitief gedragstherapeutisch werker i.o. help ik kinderen en jongeren met problemen zoals angst of somberheid door samen te kijken naar hun gedachten en gedrag. Ze oefenen en leren nieuwe manieren om met gedachten om te gaan en zich beter te voelen. Als speltherapeut ervaar ik dat spel een mooie manier is om contact met een kind te maken. Het blijft prachtig om te zien hoe gaandeweg het zelfvertrouwen groter wordt, problemen naar de achtergrond gaan en een kind weer opbloeit.”