Functie: Orthopedagoog Generalist
E-mailadres: pjentink@ppebb.nl

Pascale Jentink

Pascale Jentink is BIG-geregistreerd Orthopedagoog Generalist. (BIG 49926885331) Binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie heeft zij jarenlange ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van psychische klachten bij kinderen en jongeren. Als EMDR-practitioner heeft zij zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van traumagerelateerde problematiek. Naast EMDR zet zij hiervoor ook technieken in vanuit de basisopleiding cognitieve gedragstherapie (CGT) en aanvullende opleiding in de behandeling van trauma middels CGT.

“Ik vind het belangrijk dat je zelf goed gaat begrijpen waarom je op dit moment vastloopt in een bepaalde omgeving. En dat je goed geïnformeerd wordt over de behandelmogelijkheden. Zodat je mee kunt denken over je eigen behandeling en hierin een actieve rol kunt hebben. Het betrekken van ouders en belangrijke anderen bij de behandeling van kinderen is voor mij een vanzelfsprekendheid.”

Pascale is geregistreerd bij de NVO (Nederlandse Vereniging voor Pedagogen en Onderwijskundigen), de VEN (Vereniging EMDR Nederland) en de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).