Functie: Psychomotorisch therapeut
E-mailadres: mjouwsma@ppebb.nl

Maaike Jouwsma

Maaike Jouwsma werkt als psychomotorisch therapeut bij Psychologenpraktijk Ebbers. Maaike heeft veel gewerkt met kinderen en jongeren bij o.a. Dimence, Karakter, GGNet en Vitree en heeft ook ervaring opgedaan binnen de volwassenpsychiatrie op de Paaz afdeling in Meppel.

Maaike werkt vanuit contact, contact met de cliënt, maar waar mogelijk en ondersteunend ook met het systeem van de cliënt.

Maaike volgt op dit moment een cursus PMT en systeemtherapie, waarbij de cliënt samenwerkt met zijn of haar gezinsleden in de PMT-ruimte. Daarnaast zoekt Maaike, samen met de client, ook naar mogelijkheden in samenwerking met bijvoorbeeld school of een werkplek.

Maaike vindt afstemming in een professioneel team om de cliënt heen erg belangrijk, afstemmen welke behandelvorm(en) het beste op welk moment passend is of zijn. Soms ook samenwerken met collega’s; bijvoorbeeld in de PMT-ruimte. Maaike werkt binnen psychologenpraktijk Ebbers voornamelijk individueel, maar wanneer dit helpend zou kunnen zijn zal ook gekeken worden naar mogelijkheden in een groep(je) of met het systeem.

Maaike is (voor)geregistreerd in het SKJ (Stichting Kwaliteits-register Jeugd) en is lid van de NVPMT/ FVB.