Functie: Systeemtherapeut i.o.
E-mailadres: contact@maschaschram.nl

Mascha Schram

Mascha Schram is werkzaam als systeemtherapeut (relatie- en gezinstherapeut). Naast haar werk bij Psychologenpraktijk Ebbers werkt zij bij een andere organisatie voor kinder- en jeugdpsychiatrie en heeft zij meerdere samenwerkingen vanuit haar praktijk.Zij heeft ervaring in de forensische begeleiding en behandeling, de jeugdhulpverlening en is zich de laatste jaren nog meer gaan richten op kinderen en jongeren.

Soms komen er moeilijkheden op je pad, waarbij je even wat extra hulp kan gebruiken. Mascha vindt het belangrijk om samen met alle betrokken gezinsleden te onderzoeken waar ze tegen aan lopen en op welke manier hierin verandering kan worden bewerkstelligd. Zij gelooft er in dat het probleem altijd gezien moet worden in de context waarin iemand zich bevindt. Dit betekent dat de omgeving van invloed is op het probleem en het probleem van invloed op de omgeving. Mascha heeft vertrouwen in ieders eigen kracht en gaat graag samen op zoek naar mogelijkheden. Het houden of terugvinden van hoop op verandering is hierbij heel belangrijk.

Mascha is geregistreerd bij de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en bij de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie).